czwartek, 20 stycznia 2011

KEKS Z INDYKA

Keks z indyka przygotowujemy ok. 45 minut (15 min przygotowanie do pieczenia, 20-30 min. samo pieczenie). Porcja dla 4 osób.

Składniki:
* 4 eskalopki z piersi indyka lub kurczaka
* cebula pokrojona w cienkie paseczki
* 2 łyżki mieszanki przypraw - kminek, bazylia, zioła prowansalskie, sól, pieprz, papryka, imbir
* 6 jajek
* 2 łyżki stołowe maizeny


Przygotowanie:
1. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni.
2. Mięso miksujemy z cebulą, dodajemy przyprawy, wbijamy jajka i na koniec dodajemy maizenę.
3. Masę wkładamy do formy na keks (lub innego żaroodpornego naczynia) i pieczemy ok. 20-30 min.                                                           
                                                                      Smacznego!


http://artelis.pl/bezpieczestwo-i-ergonomia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz