czwartek, 20 stycznia 2011

ROŻKI SEROWO SZPINAKOWE.

Przygotowanie: 40 min                 

Składniki na 4 porcje:
-12 płatów lazanii
-cebula
-15 dag mrożonego szpinaku
-4 łyżki oleju
-25 dag sera feta
-1/2 pęczka koperku i natki
-3 ząbki czosnku
-10 dag startego żółtego sera
-3,4 łyżki bulionu,sól pieprz

Cebule i czosnek obrać i posiekać. Natkę i koperek drobno pokroić. Dwie łyżki oleju rozgrzać w rondlu i zrumienić cebulę. Dodać rozmrożony szpinak, dusić 5 minut. Wsypać Natkę koperek i czosnek dodać pieprz i sól. Farsz ostudzić, dodać pokruszony ser i całość wymieszać. Płaty lazanii gotować 12 minut w osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Na przestudzone płaty lazanii wykładać po małej porcji farszu i zawijać w rożek. Gorący bulion wlać do żaroodpornego naczynia, ułożyć rożki, posypać serem i piec 10 min. w 200st.

                                                                 
                                                                      Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz